Сайтът MobiZakoni.com представлява непретенциозен справочник/търсачка за нормативни актове, които да ползвате в подходящ формат на вашето мобилно устройство – смартфон, таблет, фаблет и др. Всички линкове, изложени на MobiZakoni.com, водят към мобилната версия на съответния нормативен акт в Lex.bg, тъй като там информацията е винаги актуална и точна. Сайтът MobiZakoni.com не съдържа пълните текстове на нормативните актове, а само осигурява линкове към мобилната версия на нормативните актове в Lex.bg.

Поради тази причина навигацията в него е максимално опростена и интуитивна. Все пак има трябва да се отбележи, че за да достигнете до търсения от Вас нормативен акт има два начина.

Първи начин – търсене на нормативен акт

ВАЖНО! Ако сте сигурни в заглавието на търсения от Вас нормативен акт, то въведете заглавието в кавички (пример: “Закон за задъжленията и договорите”) и подобно на Google ще бъде показан и маркиран в жълто само актът, чието заглавие изцяло съдържа въведения от Вас текст.

Най-търсените нормативни актове в интернет са кодексите и законите и затова ние се постарахме да ги намирате на сайта възможно най-бързо и интуитивно. За тази цел трябва да въвъдете част от заглавието на кодекса или закона в търсачката.
Другият вариант е просто да изпишете в търсачката съкращението, с което е познат кодекса или закона
и отново ще получите линк към търсения акт.
Същото се отнася и за правилниците (по прилагане), но при тях като резултат от търсенето ще излезе страницата с всички правилници. Влезте в страницата и ще видите  всички съвпадения от вашето търсене оцветени в жълто.

Втори начин – търсене на правилници и правилници по прилагане и наредби

За да намерите най-лесно и бързо търсения от Вас правилник, измежду всички изброени, използвайте функцията Find на браузъра на вашето мобилно устройство. По този начин можете да търсете и в списъка от закони. Как да намерите функцията Find:

За iOS – iPhone, iPad и др.

Започнете да въвеждате част от заглавието на правилника в адрес лентата на Safari и ще видите в полето On this Page колко съвпадения ще излязат засега. Натиснете  Find “xxxx” и ще бъдат маркирани всички заглавия на правилници, които съдържат въведения от Вас текст.

ios-safari-find

За Android

Използвайте функцията Find on page (или Find in page) във вашия браузър и въведете част от заглавието на търсения от Вас правилник. Отново ще бъдат маркирани всички заглавия на правилници, които съдържат въведения от Вас текст.

Не мога да открия нормативен акт ?!?

Сайтът е все още в процес на разработка. Съжаляваме за причиненото неудобство.

Бихме се радвали да ни сигнализирате за всеки бъг или невъзможност да намерите нормативен акт чрез нашата Контакт форма.

Сайтът MobiZakoni.com не е свързан по какъвто и да е друг начин с Lex.bg.